OEROL Menu

vervangt normale menu tijdens Oerol

Voorgerechten

 

~          Mandje stokbrood, met “home-made garlic butter”                                                                  4,50

~          Mandje stokbrood, met tapenade van Friese droge worst                                                         4,75

~          Mosterdsoep met lente-ui en spekjes                                                                                         4,85

~          Romige soep van asperges met daarin gerookte zalm                                                               4,85

 

Hoofdgerechten, alle hoofdgerechten worden geserveerd met salade   

Vlees,

~          Irish Stew: Ierse ovenschotel met gestoofd lamsvlees, aardappels, uien

en gegratineerd met Cheddar-kaas. Geserveerd met steakfrites                                               18,50

~          Gebakken kalfsrib-eye, geserveerd met “home-made garlic butter” en steakfrites                    19,75

~          Langzaam gegaarde varkensnek, met “roasted potatoes & vegetables”,

            geserveerd met saus van soja en Guinness                                                                               19,00

~          Asperges met boerenham, scharrelei, peterselie-krieltjes en boterjus                                     19,50

 

Vis,

~          Gebakken heekfilet, op risotto met o.a. zeekraal, garnalen en venkel,

met daarbij een saus van groene mosterd                                                                                18,75

~          Fish&Chips; gefrituurd in Guinness-beslag, met steakfrites en remouladesaus                         18,25

~          Op turf huisgerookte zalmfilet, geserveerd op colcannon (Iers prei/koolstamppotje),

met een saus van groene pesto                                                                                               18,75

 

Vegetarisch,

~          Terschellinger kaassalade; geserveerd met stokbrood en “home-made garlic butter”:

diverse slasoorten, verschillende schapenkazen en koeienkazen van het eiland,

fêta, noten, komkommer, olijven en tomaat.                                                    

Met een dressing van Terschellinger cranberrie-mosterd                                                          16,00

~       Rode paprika, gevuld met pompoencurry, geserveerd met wilde rijst                                         17,75

~          Groente-quiche van gegrilde groenten, geserveerd met gepofte tomaatjes

en een spread van biet en geitenkaas                                                                                          17,75

 

Nagerechten

~          Vanilleroomijs met cranberries (van Groenhof) en slagroom                                                     6,85

~          Broodpudding, huisgemaakt, met daarin kaneel en rozijnen,

afgemaakt met butterscotchsaus en een bolletje kaneel-ijs                                                      7,75

~          “Hot Apple Pie”, met kaneel-ijs, vanillesaus en slagroom                                                         7,75

~          Cranberry (-banketbakkersroom) Crumble met amandelen en slagroom                                      7,75